A menstruáció elmaradása, lehetséges okai…


A menstruáció elmaradása jele lehet annak, ha egy hölgy babát vár. De az, hogy a menstruáció nem jött meg pontosan, még nem egyértelműen jelenti ezt, hogy valaki terhes. A menstruáció elmaradása mást is jelenthet, aminek diagnosztizálása a nőgyógyász feladata. Hormonváltozás is okozhatja a menzesz késését, vagy akár egy hüvelyi fertőzés is. Gyors fogyás is produkálhat ilyen tüntetet. Egy petefészek-ciszta is lehet okozója annak, hogy a menstruáció nem akar megjönni, tehát amikor az érett pete valami oknál fogva a petefészekben marad, és ezért vizenyősödés alakul ki.

Ám, ha tudjuk magunkról azt, hogy éltünk az elmúlt napokban, hetekben nemi életet, és esetleg még hibára is gyanakszunk a védekezés során, akkor legelőször arra gondoljunk, hogy a menstruáció elmaradása terhességre is utalhat.

Ekkor nem árt elvégezni egy terhességi tesztet, ami az elmaradt menstruáció első napjától is mutathat pozitív eredményt. Ha negatív lett a teszt eredménye, akkor néhány nap után a biztonság kedvéért újra végezzük el a tesztet. De lehet, hogy addigra már meg is jön a menstruációnk.

Ám, ha mégsem jönne meg a menstruációnk néhány nap után, akkor mihamarabb keressünk fel egy nőgyógyászt, aki pontosan meg fogja mondani azt, hogy mi húzódik a háttérben. Ne késlekedjünk, mert egyrészt nem jó az, ha csak várjuk, csak várjuk, hogy megjöjjön, de nem jön. Menjünk orvoshoz, mert ha mondjuk egy fertőzés miatt van a menstruáció elmaradása, akkor időben vegyük elejét a betegségnek, nehogy szövődmények alakuljanak ki.

Ha a terhességi teszt pozitív, a menstruáció elmaradása egy létrejött terhesség miatt van, akkor is menjünk orvoshoz, hogy immár ő is megállapítsa a terhesség tényét, és elmondja, hogy a továbbiakban mit kell tennünk…Oszd meg:
 • Digg
 • BlinkList
 • blogtercimlap
 • Slashdot
 • del.icio.us
 • Linkter
 • Propeller
 • Netvibes
 • Live
 • Reddit
 • MisterWong.DE
 • Internetmedia
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Yahoo! Bookmarks
 • RSS
 • Posterous
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!

Filled under menstruáció.

30 Comments

niki  on október 31st, 2010

nekem egy honapja nem jött meg és végeztem terheségi tesztet hármat én negativ lett!!!!!
ilyenkor mit lehet tenni???

Dóra  on november 19th, 2010

Nekem 2 napja késik tegnap volt barnás folyásom de azóta semmi mi lehet az oka?

Arnold  on november 28th, 2010

én azért írok mert barátnőmnek nemjöttmeg már 5 napja deh viszopnt a szűzhártyája ép akkor az miért van???

elvittem ezekelöttmár nőgyógyászhoz hogy megtudjam hogy szűz-e még és akkor aztmondták h igen..

deh mostmeg nemértem h miértnem jöttmeg nekimár 5 napja..:S

ha a szűzhártya ép lehet valaki terhes ?

Tamara  on január 9th, 2011

17 éves vagyok és nem jött meg már lassan 3 hete,de amikor múlt hónapban megvolt és ez az idő között nem éltem szexuális éltet ilyenkor mi lehet a baj??:(

ewycaa14  on február 5th, 2011

1 hónapja kimaradt a menstruációm és egy kicsit fáj a hasam egyszer az egyik oldalon máskor a másikoldalon (a petefészkemnél) valamikor az egész hasam de csak nagyon enyhén!És nem tudom mi lehet remélem nem vagyok terhes mert kicsi az esélye és semmi más tünet nem alakult ki!Nem tudo m mi lehet a baj?!Tudtok segíteni?

egysracccc  on február 11th, 2011

sziasztok!Barátnőmnek 2 napja késik meg elég sokszor volt utobbi időben hányingere lehet hogy terhes lenne?Vagy mi lehet ennek még oka? köszönöm a választ… Ja és nem védekezünk jo ideje de nem maradt soha terhes lehetséges hogy most?

Évi  on február 14th, 2011

Sziasztok!!
5napja késik! December.31 én voltam, utoljára a párommal együtt, akkor elszakadt az óvszer! De utána januárban megjött!! Rendesen nem késett! Aztán most februárban nem akar megjönni! Ugyanakkor mandula gyulladásom van és a nőgyógyász megvizsgált akkor azt mondta a gyulladás miatt fertőzés lepett fel ami ráment a hasamra és alhasamra!! Létezik az, hogy ez miatt késik?

Mercedesz  on február 16th, 2011

Hat kedves egysracccc ha nem védekeztetek akkor lehetséges,hogy terhes.
Szerintem menjetek el egy orvoshoz,hogy az elvégezhessen egy terhességi tesztet!

Kinga  on március 3rd, 2011

Együtt voltam egy sráccal, és védekeztünk, de most nem jön meg, már 3napja késik. Igaz, hogy ezelőtt pedig 2nappal hamarabb jött meg. Kiszámoltam, és nem volt az aktuskor peteérésem. Csináltam tesztet, negatív lett. Mi lehet ennek az oka? Lehet mégis terhes vagyok? Gombás fertőzéstől maradhat el menstruáció?

bella  on március 6th, 2011

AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY MI VAN AKKOR, HA KÉSIK 1 ÉS FÉL HÓNAPOT, MEG HÁNYINGEREM VAN?

Johnny  on április 5th, 2011

Sziasztok!

Azért bátorkodtam nektek írni, mert a kedvesemnek már 15 napja, hogy nem jött meg, és kicsit nyugtalanok vagyunk pedig védekeztünk. Jelentkezett egy baloldali alhasi fájdalom, a mellek érzékenyebbek lettek, de tudtommal ez a menstruáció jelei is lehetnek. Egyenlőre még nem folyamodtunk teszthez… Milyen problémák miatt késhet a menstuáció? Szokott késni egáltalán 25 napot a menstruáció?
Előre is köszönök mindent!

kicsivikk  on április 10th, 2011

sziasztok
már egy hónapja késik a menstruációm, de semmi jele annak h terhes lennék. Már két terhességi tesztet is csináltam és mind a kettő negatív lett. Mi a teendő ilyenkor? Nagyon ideges vagyok a menstruációm elmaradása miatt!

segítő  on április 26th, 2011

Sziasztok! Nekem is kimaradt a menstruációm 2 tesztem is negatív lett. Elmentem orvoshoz és kiderült hogy terhes vagyok. Lehet más egyszerű oka is. Pl.: Ha szteroidos vagy hormon tartalmú gyógyszert szedsz. (Pl.: asztma spray, fogamzás gátló stb.) Azt ajánlom mindenkinek menjetek egy egy nőgyógyászhoz. Lehet hogy nincs semmi baj de lehet terhesség is, vagy lehet komoly nemi probléma.

M

Gabriella  on június 8th, 2011

Sziasztok! nekem 1-2 hónapja késik…és hányingerem van ,sokat kell pisilnem…
néha gyümölcs illatot érzek pedig nincs is a közelben.
A párrommal védekezünk.
de csináltam két tesztet is és mind kettő azt jelzi h nem vagyok terhes…
kérlek segítsetek légyszíves!!
Mi bajom lehet ??lehet hogy terhes lennék??

krisztina  on június 17th, 2011

Sziasztok!
Én azért írok, mert nekem is elmaradt egy hete a menszeszem és keveset eszek, de a melleim nagyon fájnak és a hasam is fáj, de egyszerűen nem jön meg.
Terhességi tesztet nem vettem, de remélem nem vagyok terhes.

Mela  on június 18th, 2011

nekem több mint 1 hónapja késik,de terhes biztos nem vagyok,mivel nem voltam együtt fiúval…

Szonja  on július 10th, 2011

Lányok nekem már 2 éve késik, ne aggódjatok nekem is azt mondták semmi gond.Pedig 12 éves korom óta rendszeres volt, most pedig 19 vagyok.
De nekem valószínű közrejátszik az autoimmun betegségem.
De ha valaki tud valami jó módszert , hogy lehet előidézni akkor írhatna ide , mert az orvosok azt mondják nálam minden rendben van, ők sem értik az egészet.

Zsuzsanna  on augusztus 13th, 2011

Sziasztok!

Május 12.én voltam utoljára volt párommal ( azóta elhagyott mással jár ). 23 éves vagyok! Májusban és júniusban is megjött a menstruációm, időben kevesebb mennyiségben igaz. Júliusban nem. 6 – 8 hétig émelyegtem, szédültem, stb. Híztam május óta 5 kg-t és egy méretett nőtt a mellem. Két tesztet csináltam, mindkettő negatív.

Mennyi az esélye hogy terhes vagyok szerintetek???

Andy  on augusztus 24th, 2011

Sziasztok….. nekem mar 9 napja késik, pedig eddig rendszeresen jött meg… nem tudom miért,mert a párommal mindig védekeztünk… remélem nem vagyok terhes. Kérlek segítsetek !!!

ancsa23  on november 25th, 2011

Sziasztok,23éves vagyok,3 éve volt egy méhen kívüli terhességem,azóta hónapról hónapra próbálkozunk, semmi. Most 10 napja késik, szorítsatok nekem…….puszi

vikike  on március 25th, 2012

12 ÉVES VAGYOK!2 hónapja késik a menstruációm utoljára 2012.január 4-én volt meg és azóta semmi. Az biztos, hogy nem vagyok terhes, hisz még soha nem voltam fiúval. Ezt már előtte is csinálta, hogy nem jött meg! Nem tudom mi lehet a gond, nagyon aggódom e-miatt. Minden hónap elején görcsölni szokott az alhasam, de soha nem jön meg. SEGÍTSETEK, FÉLEK! KÖSZÖNÖK MINDEN SEGÍTSÉGET ELŐRE IS..

esty  on március 25th, 2012

Szijasztok… nekem már lassan egy hete nem jött meg a menstruációm, a párommal nem védekeztünk, de nem engedte be… és most nem tudom, h mit tegyek..:( kérlek segítsetek!!!!!!!!!!!

Szandi  on április 4th, 2012

Sziasztok, gyógyszert szedek már hat hónapja, de ennek ellenére nem jött meg a menstruációm, barnás folyásom már van három napja, de ennyi. Ennek mi lehet az oka?

kolt  on április 11th, 2012

Azért írok, mert a páromnak már napokkal ezelőtt meg kellett volna jönnie a vérzésének, de semmi. E mellett még viszket, és ég is neki, és tejszerű folyása van szeretkezés közben. Görcsöl az alhasa, mintha meg fele jönne, és ma volt egy kis vérzés is. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm

lia  on május 15th, 2012

Nekem 1 hónapig nem jött meg, most meg májusba már 9 napja tart. Mi lehet a nagy Gond ??

reni  on július 27th, 2012

Sziasztok,nekem is késik a menszeszem,a tünetei megvannak,terhes biztosan nem vagyok ez tuti, mi lehet a bajom?

eszter  on október 15th, 2012

Sziasztok..nekem már másfél hónapja nem jött meg, de nem lehetek terhes, mert nincs senkim :( mi a bajom akkor? Félek hogy valami komoly lehet a gond.

nevemnincs  on január 12th, 2014

Kolt: az hüvelygomba, ha ilyen tünetei vannak. Az csak úgy magától nemfog elmúlni. Van vény nélkül kapható kenőcs és gyógyszer is rá..

alexandra  on április 9th, 2014

Sziasztok!! A menstruáció csak 1 hétig tart!!
És 28 napig nem jön meg!! Majdnem 1 hónapig!! Nekem is már rég nem jött meg!! De nem voltam fiúval még!!
Mi lehet ilyenkor a baj?? Sokszor fáj a hasam is! :(

alexandra  on április 9th, 2014

ESZTER!! Én is nagyon félek, mert én sem voltam fiúval!!! Remélem nincs semmi nagy baj velem! :( nagyon félek!!

Leave a Comment